Home


Welkom!Hartelijk welkom op de vernieuwde website van vereniging de WUgenoten, vereniging van Wageningen Universiteit hoogleraren en hun partners.

Op deze website treft u een diversiteit aan informatie; naast de geplande activiteiten voor de leden, ook een korte beschrijving van de activiteiten die recent achter ons liggen. Ook nuttige links naar pdf-bestanden en websites betreffende voorbereiding inauguratie, de universiteit, en geschiedenis van onze vereniging.


Nieuws


Louis Schoonhoven heeft dit jaar de Jan Wolkers Prijs, de prijs voor het beste natuurboek, gewonnen.
Dit werd bekend gemaakt een in een speciale uitzending van het radioprogramma 'Vroege vogels'. Het boek van Louis, 'Niet zonder elkaar - bloemen en insecten', beschrijft de relatie tussen planten en hun bestuivers. Louis Schoonhoven, die het boek met 13 andere auteurs schreef, kreeg als hoofdauteur de prijs zondag uit handen van jurylid Karina Wolkers, de weduwe van Jan Wolkers. De prijs bestaat uit een bedrag van 5.000 euro en een tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek. De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. Wij, als WUgenoten, zijn daar natuurlijk trots op. Louis (en anderen), gefeliciteerd!

Atlasgebouw

Fotografie: Mirian Hendriks